BACALAH 3 Doa Ini Ketika Sujud Terakhir Dalam Solat

BACALAH 3 Doa Ini Ketika Sujud Terakhir Dalam Solat, Manfaatnya Sangat Luar Biasa | Syeikh Abdul Aziz Bin Baaz (semoga Allah merahmatinya) berkata: Merupakan 3 doa yang janganlah kau lupakan dalam sujud

1. Mintalah Diwafatkan Dalam Keadaan Khusnul Khotimah اللهم إني أسألك حسن الخاتمة Allahumma inni as’aluka Husnal khotimah Artinya : “Ya Allah aku meminta kepada-MU husnul khotimah”

2. Meminta Agar Kita Diberikan Kesempatan Taubat Sebelum Wafat اللهم ارزقني توبتا نصوحا قبل الموت Allâhummarzuqnî taubatan nasuha qoblal maut, Artinya : “Ya Allah berilah aku rezeki taubat nasuha (atau sebenar-benarnya taubat) sebelum meninggal dunia”.

3. Meminta Agar Hati Kita Ditetapkan di Atas Agamanya اللهم يا مقلب القلوب ثبت قلبي على دينك Allahumma yaa muqollibal quluub tsabbit qolbi ‘ala diinika, Artinya : “Ya Allah wahai sang pembolak balik hati, tetapkanlah hatiku pada agama-MU”

Kemudian saya sampaikan, jika kau sebarkan perkataan ini, dan kau berniat baik dengannya, maka semoga menjadikan mudah urusan urusan di dunia dan akhirat.

Buatlah kebaikan walau sekecil apapun itu, kerana tidaklah kau tahu amal kebaikan sama ada yang dapat menghantarkanmu ke Syurga Allah.

BACA JUGA : MAKANAN TELAH DIHURUNG SEMUT, ADAKAH SELAMAT DAN BERSIH DIMAKAN?

Mesti ramai tertanya persoalan ni kan. Makanan yang betul2 kita nak makan, baru tinggal tak sampai sejam, dah dihurung semut. Adoi.. Jadi, nak buang ke atau kuis2 semut tu dan terus makan?

Kami cadangkan, lebih baik untuk buang, jika banyak sangat semut yang dah kerumun.

Walaupun tabiat semut memang tidak seperti lalat, namun adakah kita pasti semut tidak merayap di tempat yang kotor sebelum menghurung makanan kita?

Tidak mustahil jika semut tersebut membawa bakteria dan kotoran lain pada kakinya. Sudah tentu, makanan yang telah dihurung oleh semut dalam kuantiti yang banyak harus diragui kebersihannya.

Oleh itu, elakkan menjamah makanan yang dihurung oleh semut dalam jumlah yang banyak .

Gunakan deria LIHAT, HIDU DAN RASA sebelum makan.

Jaga kebersihan. Elakkan keracunan makanan

Sumber: Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat