Cara Mudah Mengasah Pisau

Cara Mudah Mengasah Pisau Blender

Cara Mudah Mengasah Pisau Blender Yang Tumpul Agar Lebih Tajam Seperti Baru | Kegiatan memproses memang cukup sering dilakukan oleh kebanyakan orang. Tak luput dari situ semua, banyak jenis buah-buahan dan sayur-sayuran yang dikisar untuk dijadikan jus,

Dalam memenuhi keperluan tubuh. Baik itu digunakan sebagai minuman untuk kesihatan tubuh, maupun ramuan semulajadi sebagai rawatan kecantikan. Sehingga dalam memupuk pun juga tak lepas dari alat pengisar untuk mengisar semua bahan alami tersebut.

Bahkan kegunaan pengisar tidak berhenti di situ saja, akan tetapi kadang-kadang aneka rempah-rempah pun juga menjadi salah satu bahan popular yang tidak lepas dari blender dalam melembutkannya.

Namun di kala pengisar sering digunakan, maka masalah yang tak boleh dinafikan yakni mata pisaunya sering kali tumpul dan tidak tajam lagi. Akhirnya aneka bahan yang dimasukkan ke dalam blender pun tak boleh dihaluskan secara maksimum.

Namun perlu anda tahu, bahawa untuk mengasah mata pisau pada pengisar ini juga tidak sama dengan mengasah pisau dapur. Kerana dilihat dari segi bentuk pisau pengisar yang lebih kecil, hal tersebut tentu membuat anda merasa kesukaran untuk mengasahnya bukan ..?

Anda pun tak perlu bimbang, walaupun mata pisau pengisar cukup kecil, ternyata ada cara mudah dan mudah untuk mempertajamnya kembali.

Dengan begitu, pengisar yang sebelumnya mempunyai mata pisau tumpul boleh diasah kembali. Sehingga dapat digunakan untuk melicinkan aneka bahan dengan maksimum.

Berikut cara yang perlu anda perhatikan untuk mengasah pisau pengisar:

Untuk mengasah mata pisau pengisar yang mempunyai saiz kecil dan bersudut kecil, Maka siapkan saja garam kasar atau garam tradisional yang banyak dijual di pasaran.

Cara menggunakannya : Giling saja garam kasar tersebut dalam pengisar selama satu hingga dua kali dalam sebulan. Maka keadaan pisau blender pun lambat laun akan dapat tajam kembali seperti sediakala.

Hal demikian kerana terdapatnya kristal garam yang sangat keras, akan mampu membuat pisau pada pengisar semakin terasah secara maksimum. Dan itu pun juga tidak sampai merosakkan pengisar. Sehingga cara ini memang cukup selamat untuk diterapkan dalam kehidupan sehari-hari.

Hasilnya, tahap ketajaman pisau pengisar akan dapat terjaga dengan baik. Dan anda pun juga boleh menggunakannya untuk melicinkan semua bahan, tanpa terkendala dengan tumpulnya pisau blender.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Beli Barang Di Fingo

Beli Barang Di Fingo,Memang Murah Dan Puas Hati

Posted by Fingo Application Shopping Malaysia on Rabu, 12 Februari 2020

Register disini>> Join Now

Wasap : Nik

www.wasap.my/+60176215181/

Leave a Reply