Inilah Daun Mujarab Yang Mampu Obati Kanser Serviks

Inilah Daun Mujarab Yang Mampu Obati Kanser Serviks, Ini Penjelasannya | Pohon ajaib ini tidak demikian di kenal di Amerika kesatuan, namun sebenarnya daun dari pohon ini nyatanya sudah jadi satu diantara ramuan ubat tradisional yang popular di afrika, Filipina, India, Indonesia serta negara yang lain.

Konon kerana daun dari pohon ini yang nyatanya datang dari india sudah turunkan kadar kematian akibat kanser di sana di banding dengan AS.

Pelbagai kajian telah menyampaikan kalau pokok ini betul-betul pohon ajaib. Sesungguhnya pohon ini begitu di kenal oleh masyarakat Indonesia. Biasanya masyarakat kita mengaitkannya dengan perkara mistik. Ya, Pokok Kelor.

Daun Kelor boleh dipakai sebagai ubat asma, pembunuh rasa sakit serta pereda demam. Daun kelor mempunyai watak anti-bakteria yang kuat, ini boleh menolong menangani diabetes serta boleh dipakai sebagai anti-depresan.

Penemuan yang paling mengejutkan dari semua iaitu, daun kelor di ketahui mempunyai kandungan sebatian anti-kanser, seperti kaempferol, rhamnetin serta isoquercetin.

Mereka mengisytiharkan kalau daun kelor ini begitu baik dalam memerangi kanser hati, kanser paru-paru, kanser ovarium serta melanoma (kanser kulit).

Manfaat anti kanser pada ekstrak daun kelor ini, sudah ditunjukkan dalam kajian kultur jaringan sel kanser servi Ks manusia yang diterbitkan dalam edisi Jun 2011 jurnal “Food and Chemical Toxicology.”

Ekstrak kelor mensupport kematian sel awal, mencegah perkembangan serta pembiakan beberapa sel kanser. Penyelidik terpenting menyimpulkan kalau daun kelor tunjukkan potensi sebagai mencegah alami

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat