Ketentuan Allah, Mengadap Ilahi Ketika Solat, Pemergian Yang Amat Dicemburui

Kematian adalah satu ketentuan Allah SWT. Setiap manusia pasti akan mengalami kematian. Tetapi, bila, bagaimana, dan dimana itu hanya Tuhan sahaja yang tahu.

Apabila seseorang sudah tiba ajalnya, maka tidak dapat lagi diundurkan atau dipercepatkan walaupun sesaat, kerana itulah ketentuan…

Begitu juga dengan satu rakaman v1ral baru-baru ini, memaparkan seorang jemaah wanita yang ketika sedang mendirikan solat di surau, secara tiba-tiba r3bah.

Rebah ketika sujud
Dapat diperhatikan, arwah yang dikatakan sedang melakukan solat sunat sebelum memulakan solat berjemaah, namun semasa sujud arwah terus tidak sedarkan diri.

Melihatkan keadaan arwah, kesemua jemaah yang lain berasa terkejvt dan terus berlari meluru ke arwah untuk memberikan bantuan.

Sungguh besar nikmat yang Tuhan berikan kepada arwah, dia mningggal dalam keadaan sedang beribadat, menutup avrat dan di dalam masjid.

Semoga r0hnya ditempatkan dalam kalangan hamba Allah yang beriman, Marilah kita sama-sama memohon kepada Allah SWT supaya mengurniakan kepada kita kem4tian dalam khusnul khatimah.

Sumber : PU Syed Channel

BACA JUGA : MAKANAN TELAH DIHURUNG SEMUT, ADAKAH SELAMAT DAN BERSIH DIMAKAN?

Mesti ramai tertanya persoalan ni kan. Makanan yang betul2 kita nak makan, baru tinggal tak sampai sejam, dah dihurung semut. Adoi.. Jadi, nak buang ke atau kuis2 semut tu dan terus makan?

Kami cadangkan, lebih baik untuk buang, jika banyak sangat semut yang dah kerumun.

Walaupun tabiat semut memang tidak seperti lalat, namun adakah kita pasti semut tidak merayap di tempat yang kotor sebelum menghurung makanan kita?

Tidak mustahil jika semut tersebut membawa bakteria dan kotoran lain pada kakinya. Sudah tentu, makanan yang telah dihurung oleh semut dalam kuantiti yang banyak harus diragui kebersihannya.

Oleh itu, elakkan menjamah makanan yang dihurung oleh semut dalam jumlah yang banyak .

Gunakan deria LIHAT, HIDU DAN RASA sebelum makan.

Jaga kebersihan. Elakkan keracunan makanan

Sumber: Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat