Luar Biasa Inilah Cara

Luar Biasa Inilah Cara Hentikan Rambut Gugur

Luar Biasa Inilah Cara Hentikan Rambut Gugur, Dan Akan Tumbuh Kembali Rambut Anda Dengan Alami Cepat Dan Kuat | Stress, kehamilan, penurunan berat badan, serta menopause iaitu penyebabnya utama rambut gugur.

Badan terasa stres serta dengan hal tersebut bertindak balas, sering mempunyai peluang yang cerah untuk masalah keseimbangan hormon.

Rambut gugur boleh mengakibatkan kehilangan rasa percaya diri anda dan bikin anda menggunakan banyak duit untuk rawatan mahal serta produk.

Kami sedang lakukan persembahan anda dengan produk semulajadi serta begitu berkesan yang besar untuk keadaan ini. Kita bercakap mengenai daun jambu biji. Ini bakal tingkatkan perkembangan rambut lantaran kandungan tinggi vitamin B yang utama untuk perkembangan rambut.

Daun begitu kuat serta berkesan, sehingga dapat menyelesaikan permasalahan anda dengan rambut gugur serta akan menguatkan folikel rambut serta akar pada masa yang sama.

Langkah memakai daun : Berikan segenggam daun jambu biji dalam satu liter air serta lalu didihkan sepanjang 20 minit. Biarlah kombinasi sejuk serta urut kulit kepala dengan itu. Biarlah sepanjang beberapa jam serta lalu basuh.

Untuk hasil yang maksimum anda boleh berusaha untuk mengurut kulit kepala pada malam hari sebelum tidur. Sesudah rawatan dikerjakan, menempatkan mandi cup serta biarlah menginap. Pada pagi hari mencucinya.

BACA JUGA : MAKANAN TELAH DIHURUNG SEMUT, ADAKAH SELAMAT DAN BERSIH DIMAKAN?

MAKANAN TELAH DIHURUNG SEMUT, ADAKAH SELAMAT DAN BERSIH DIMAKAN?

Mesti ramai tertanya persoalan ni kan. Makanan yang betul2 kita nak makan, baru tinggal tak sampai sejam, dah dihurung semut. Adoi.. Jadi, nak buang ke atau kuis2 semut tu dan terus makan?

Kami cadangkan, lebih baik untuk buang, jika banyak sangat semut yang dah kerumun.

Walaupun tabiat semut memang tidak seperti lalat, namun adakah kita pasti semut tidak merayap di tempat yang kotor sebelum menghurung makanan kita?

Tidak mustahil jika semut tersebut membawa bakteria dan kotoran lain pada kakinya. Sudah tentu, makanan yang telah dihurung oleh semut dalam kuantiti yang banyak harus diragui kebersihannya.

Oleh itu, elakkan menjamah makanan yang dihurung oleh semut dalam jumlah yang banyak .

Gunakan deria LIHAT, HIDU DAN RASA sebelum makan.

Jaga kebersihan. Elakkan keracunan makanan

Sumber: Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia

MOHON SUBSCRIBE CHANNEL NASIHAT USTAZ SEMOGA ADA AMALAN KITA UNTUK HARI INI, JOM BUAT SAHAM UNTUK AKHIRAT

Leave a Reply