Menjeerit-jerit orang risau Harimau Bintang makan kucing dalam telaga. Apa terjadi selepas buat semua orang keluar air mata.

Tetapi sebuah video yang telah menarik perhatian ramai di media sosial ini menunjukkan seekor kucing berhadapan dengan seekor harimau bintang setelah kedua-dua haiwan itu terjatuh ke dalam perigi.

Walaupun dianggap sebagai haiwan pemangsa, harimau bintang bukanlah sejenis haiwan yang akan menyerang haiwan pemangsa lain termasuklah anjing dan kucing.

Menurut timbalan konservator hutan tempatan, harimau bintang dan kucing itu terjatuh ke dalam perigi setelah berlaku kejar-mengejar antara kedua-dua haiwan tersebut.

Lihat VIDEO.

Namun harimau bintang itu kemudian membuktikan bahawa dia bukan cuba untuk mencederakan kucing tersebut dan hanya ingin bermain, sementara kucing itu masuk ke bawahnya.

Dalam video yang tular itu, dapat dilihat harimau dan kucing itu sedang duduk berjarak di sisi perigi sambil bersemuka sebelum harimau bintang itu cuba mendekati kucing berkenaan dan kucing itu berdiri untuk melindungi dirinya.

Harimau bintang tersebut pula dilepaskan ke habitatnya semula dan ini membuatkan netizen lega mendengar kesudahan kejadian yang berlaku di India itu.

Kedua-dua kucing itu akhirnya dikeluarkan dengan selamat beberapa jam kemudian oleh anggota jabatan hutan dari perigi berkedalaman 25 hingga 30 kaki itu dengan bantuan kren.

“Aku adik kau jangan makan aku…”

“Lagi berani dari kebanyakan manusia…”

“Kucing lebih takut air dia sanggup risikokan diri dimakan…”

Sumber: imuslimnetwork