Walaupun Sudah Reput, Anak Kucing Ini Masih Erat Memeluknya, BegituKuat Ikatan Kasih Sayang Mereka

Ikatan kasih sayang ibu dan anak tidak boleh dipisahkan. Ini kerana ibulah yang mengandungkan anak dan jiwa cinta dan kasih sayang sudah tentu sangat rapat selepas anak itu dilahirkan. Haiwan juga tidak terkecuali.

Hari ini kita akan berkongsi kisah menyayat hati tentang seekor kucing kecil yang berada di sebelah kucing yang mati, berlumuran tulang, dan enggan pergi. Ternyata kucing yang mati itu adalah ibunya.

Seorang netizen telah menemui seekor ibu kucing terbiar mati beberapa bulan dan ditinggalkan dengan tulang, tetapi anak kucing sesat ini masih meringkuk di sebelah.

Dalam fikiran anak kucing itu, mungkin dia menyangka bahawa ibunya tidak meninggalkannya, tetapi hanya tidur. Anak kucing itu juga tahu ibu kucingnya tidak akan dapat membelai atau menjilatnya lagi, dan tiada lagi figura ibu untuk bermain.

Pada siang hari, anak kucing itu keluar bersendirian untuk mencari makanan, tanpa perlindungan ibunya. Kehidupan pasti sukar baginya, tetapi dia masih perlu menjalani kehidupan yang kuat.

Pada waktu malam, dia akan kembali ke sisi ibunya dan tidur dengan tenang di sebelahnya. Kadang-kadang akan ada suara dari anak kucing dengan suara kecil yang mungkin mengatakan keluhannya kepada ibunya yang tidak akan bangun, mungkin baginya, di mana ibunya adalah hatinya.

Sedih apabila mengetahui anak kucing itu tinggal kerana yang dia tahu ibunya sedang tidur, walaupun ibunya telah meninggal dunia. Sama-sama kita doakan anak kucing ini terus kuat dan sihat.

Sumber: facebook