Zaitun Adalah Jenis Buah Yang Disebut Dalam AL-Quran

Bantu Share Kepada Wanita Tersayang Satu ramuan yang dipercayai bermanfaat untuk kesihatan manusia adalah minyak zaitun. Zaitun adalah jenis buah yang disebut dalam AL-Quran.

Zaitun mudah dijumpai di iklim tropika tertentu seperti Greece. Di Greece orang biasa menggunakan lebih dari 20 liter minyak zaitun setiap tahun …

Minyak zaitun dipercayai mempunyai keajaiban kerana Zaitun adalah buah yang diberkati. Lemak yang terdapat dalam Minyak Zaitun sangat baik untuk mencegah kanser.

Hanya dengan menggunakan satu biji minyak zaitun setiap hari, anda boleh melawan kanser payudara. Melambatkan pertumbuhan tumor dan menghalang protein kanser daripada berkembang.

Sapukan satu sudu minyak ini, anda boleh mengelakkan kanser payudara dan tumor

Sesetengah penyelidik telah membuktikan bahawa minyak zaitun ini membantu membaiki sel-sel DNA badan, supaya tidak rosak oleh sel-sel kanser. Dalam kajian oleh Jurnal Toksikologi yang digunakan dalam farmakologi,

Menunjukkan bahawa minyak zaitun juga membantu mengurangkan risiko penyakit Alzheimer. Campuran tertentu yang terdapat dalam Minyak Zaitun Extra Virgin dipanggil oleocanthal, mengikat protein toksik yang menghalang sinapsis dalam hippocampus di dalam otak manusia.

Di samping manfaat di atas, minyak zaitun dapat membantu sistem imun daripada jangkitan dan melindungi jantung .. anda boleh mengurangkan risiko stroke sebanyak 40% jika anda selalu menggunakan minyak ini ke dalam masakan yang dimasak

Anda perlu cuba membuktikannya sendiri, terutama wanita. Supaya anda mengelakkan penyakit kanser payudara yang dahsyat dan anda harus mula mengamalkannya.

Ia tidak memerlukan banyak, hanya satu bilah. Selain mencegah kanser payudara, anda juga akan mendapat manfaat lain dari minyak ini.

Suka diri sendiri dan lakukan yang terbaik untuk mengurusnya. Mempunyai badan yang sihat mesti dicuba. Mudah-mudahan artikel ini berguna … sila bagikan … sehingga semakin banyak orang tahu keajaiban minyak ini …

contoh minyak zaitun tempatan yang banyak dijual di pasaran. Harga serendah RM20 – RM50 amat berbaloi untuk kesihatan.

Sumber : harus-sihat olahan semula oleh FB Keluarga Till Jannah

MOHON SUBSCRIBE CHANNEL NASIHAT USTAZ, SEMOGA ADA AMALAN KITA UNTUK HARI INI, JOM BUAT SAHAM UNTUK AKHIRAT